Alang alang dah adew dekat blog saya.Jom ♥ Folow | ♥ Dashboard
/a> < Nanad Nunud.




Credit.
Skin and design by : Iyra Monster
Background by : Nabila Mars
Used : Photoshop CS5
Image from : WeHeartIT
Other Stuff from : Kak Una | Lettha

Sunday, 25 December 2011, 05:47
a long journey :)

assalammualaikum :)

eheeem -ehemmm . .hhaa .korang nampak tak perubahan kat dalam blog aku niyh .huhu ^^ .akhirnye aku usik-usik jugak blog niy .hee ^^ .hmm ,orang sibuk gune blogskin ,aku pun nak gunee juga .lagipun ,aku tak berapa nak pandai nak edit-edit niyy then kat komputer aku niyy tadee lakk software yang berkaitan .so ,aku buat pilihan lahh cam orang lain ,make easy dengan gune blogskin niyy :)  .terima kasih sangat lahh kat owner blogskin ,give a lot credit too you ^^ ,thank you .

by the way ,entri tuk kali niy aku  nak cer citer pengalaman manis aku untuk bulan desimber yang akan berakhir beberapa hari lagi . ^^ .mingggu lepas ,ibu aku membuat keputusan untuk mengikuti rombongan pengantin lelaki ke perak ,kiranya nak hantar pengantin lahh  . .sape pulak lahh nak kahwin ? ? .tak mungkin bapak aku ann .hhu ^^ .tade laah ,sebenarnye  abang sedare aku yang kahwin .anak mak ude aku .hhu ,tak sangke daa  die daa na kahwin ,muke tak matured lansung  ^^ .tapi da jodoh ,nak wat camne ann .mule-mule aku ingat ibu aku jek yang pegi ,dalam sibuk-sibuk tue aku tanye laa  ,"ibu ,sapee jee yang ikut pergi perak "ibu aku unn menjawab dengan yakin "semualah pegii "hha .menjerit keriangan aku ,tapi dalam hati jee lahh .hhu ^^ ,nanti mak aku ingat ,aku niyy tak betol lakk .

first dayy ,kita orang mulakan perjalanan ke kuala lumpur dan seterusnya baru lahh ke destinasi iaitu taiping,perak  .hmm ,boleh tahan jauh lahh cuz kita orang bertolak tengah hari ,malam baru sampai ke destinasi .boleh tahan lahh banyak r& r yang aku pergi masa perjalanan tue .hhu ^^sampai-sampai jee kat taiping ,perak ,rumah pengantin perempuan kita orang diberikan penginapan at homestay .wahh ,memang selesa lahh at homestay uhh ,lengkap ,kemas bersih ,cantik ,selesa ,hha ^^ ,kita orang daa wat cam rumah sendiri .sedare-sedare aku yang lain punn ade gakk ,ade lah 6 keluarge .fuhh ,memang ramai ,meriah lahh :) .memang kenangan manis lahh bersama sepupu-sepupu tercinta .



second day ,kita orang menyiapkan segala persiapan ,barang hantaran ape semue ,memotong bunge rampai dan banyak lagi lahh . .atuk the leader .kalau tak ade atuk ,ta tahu lahh macam mane perjalanan nye nanti:).kita orang menghabiskan mase at homestay ,sementara menunguu pentang untuk pernikahan .resepsi pernikahan mereka dijalankan di surau yang berdekatan dengan rumah pengantin perempuan ^^ .mari kita lihaa sajiie gambar yang telah di snap ^^




alhamdulilah ,dengan rasminye abang sedare aku niy dah bergelar sang suami kepada kak wani dengan 2 lafaz :) ,dah nikah mestilah ade majlis perkahwinan ann :) .majlis perkahwinan dijalankan pada keesokkan hari nye .so ,malam tue kita orang rehat -rehat jelahh kat homestay :) .esoknye ,di pendek ann cite kita orang siap awal-awal cuz ade sesi fotografi  bersama pengantin at rumah pengantin ;) .majlis nye lain sedikit daripada orang lain kerana semasa resepsi perkahwinan  ,tiada persandingan you know ,pengantin hanye makan-makan dan salam -menyalam .majlis perkahwinan nya dijalankan di dewan yang berhampiran dengan rumah pengantin perempuan :) .disebabkan majlis nye ringkas ,kami sekeluarga ,sedare mare decide nak jalan-jalan at bandar taiping melihat pemandangan di tempat orang dan kami sempat bermandi-manda di bukit larut .seronok ,dapat meluangkan mase bersama-sama sepupu yang tercinta .^^








sampai sini jelahh entri aku tuk malam niyy .huu .nagantuk la ase nye ^_^ . .sebenarnye ,tak abez lagi entri aku niyy . nanti continue k :) .i 'm promise ") ,good nitez semue ^^
Thursday, 8 December 2011, 23:12
memory in sukses

assalammualaikum .
waaahhh ,lame sangat da niyy tak mengupdate blog niyh ,makin buruk daa aku tengok blog niyy .whatever lahhh ,nanti lahh aku usik2 ko aehh .hha :)
seperti yang korang tawu aku niy spm candidates tuk taon niyy ,so inilah time kite orang nak MERDEKA !! .yeahhh !! jangan jelez aww dak-dak junior .lepaz niy da tak pakai BAJU SEKOLAH lagy ,hhahax :)(ketawe kejam ) . .

tapi kann saat tak sabar2 nak habis sekolah dulu ,bertukar jady lain bila da habis sekolah . .tawu tak kenape ? .yelahhh ,berpisah dengan rakan-rakan  ,takde lagi rakan ketawe kite ,rakan gurau2 ,kan time kite sedih time kat rumah . huu~aku pasti setiap orang akan merasainya nanti ^^ .

bile bosannn ,suke tengok gambar-gambar kenangan yang ade time kat sekolah :) .,saat riang gembira ,macam-macam moment adee .huuu~~ ,kadang-kadang tersenyum sendiri bile teringat satu -satu moment tue .macam-macam lahh berlaku  . tak matured langsung perangai .haha .walau ape2 punn aku rindukan moment tue ,tak kesahh lahh pahit ataupun manis :) .

rakan-rakan  ,TERIMA KASIH kerana sudi jadi sahabat aku mase kat sanee ,aku appreciate sangat ;) korang sahabat yang terbaik lahh , .aku sayang korang semua >3 .mmmuahh :)

ok lahhh ,sampy sini jee entry ak u .huuu .nak pi mam lahh ,lapooo ^^
ehh ,lupe lakk ,nak cakap ,kat bawah niy ade lahh gambar2 sweet moment at sukses .hha ,kredit too anys n maryam :)tanpa dieorang tadelahh gamba-gamba 
kenangan niy :)